Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi (KİGAL) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir program düzenlendi. KİGAL faaliyet salonunda gerçekleşen etkinlikte, kadına yönelik şiddet konusu ön plana çıkarıldı.

Karapınar Esnafspor’dan Dayanışma İftarı Karapınar Esnafspor’dan Dayanışma İftarı

D S C F4610D S C F4627

Programda öğrenciler tarafından şiirler okunurken, çeşitli şarkılar seslendirildi ve konuşmalar yapıldı. Etkinliğin sonunda ise KİGAL öğrencisi Atika Zeynep Güven'in yazdığı tiyatro oyunu sahnelendi.

D S C F4721D S C F4731

Programa, Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hulisi Sonkaya ve Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal da katılım sağladı.

Programı düzenleyen KİGAL Edebiyat Öğretmeni Meryem Türkoğlu, yaptığı değerlendirmede, kadına yönelik şiddetin sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek, "Bugün burada hem farkındalık oluşturmak hem de öğrencilerimizin duyarlılığını artırmak adına bir araya geldik. Sanatın ve edebiyatın gücüyle bu konuyu daha geniş kitlelere duyurmak istiyoruz," ifadelerini kullandı.

D S C F4634D S C F4664